Artocon heeft RCC als contractsvorm als een plezierige basis voor een constructieve samenwerking ervaren.

A348

Projectbeheersing en Projectcontrolling waren dé taken voor Artocon tijdens het innovatieve en duurzame project ‘Herinrichting A348, OH Middachterbrug’. De provincie Gelderland had aan Boskalis, middels een tender, deze mooie opdracht gegund met als doel een duurzame reconstructie en groot onderhoud van de A348 en de Middachterbrug over de IJssel. De door de provincie gekozen contractvorm was RCC, Rapid Circulair Contracting. Een twee-fasen contract, waarbij in de ontwerpfase gewerkt is in een bouwteam. Bij RCC wordt pas na gunning bepaald wat de oplossing precies wordt. Zo kan kennis, expertise en het vakmanschap van de partijen maximaal worden benut.

Op project A348 waren maximaal hergebruik, minimaal energieverbruik, innovatie en optimale samenwerking belangrijke ijkpunten. Tijdens elk overleg waren provincie, Boskalis, externe specialisten en stakeholders (zoals omgevingspartijen) en onze procesmanager Sascha Smeding aanwezig om invulling te geven aan bijvoorbeeld: Duurzaamheid, Reconstructie A348, Middachterbrug en Omgeving.

Met het volle vertrouwen vanuit de provincie en de expertise vanuit Boskalis werd vorm gegeven aan dit project. Deze (nieuwe) manier van werken, zonder eisenpakket, maar met duidelijke ambities voor ogen, zorgde ervoor dat het inrichten van processen en de beheersing hiervan volledig openstond. Een mooie uitdaging voor Sascha!

Jorg van Oostenbrugge was betrokken bij dit project als Project Controller om samen met een team van de Provincie Gelderland de budgetten van het bouwteam te bewaken en te controleren. Tussentijdse successen waren toch wel de goede samenwerking, het behalen van de mijlpalen en de ontwikkeling van de elektrische asfaltcentrale genaamd Helice (een samenwerking tussen Boskalis en ARP), die als innovatief voorbeeld fungeert hoe een elektrische asfaltcentrale ingezet kan worden bij soortgelijke projecten.

De contractvorm RCC is slechts tweemaal door de Provincie Gelderland op de markt gezet. Artocon heeft de RCC contractsvorm als een plezierige basis voor een constructieve samenwerking ervaren en kan oprecht zeggen dat onze kennis en kunde hierdoor vergoot is. We willen Boskalis en de Provincie Gelderland bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.


Grip met Artocon

Heeft u een expert nodig op het gebied van Projectbeheersing of Projectcontrolling? Artocon gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Projectbeheersing

Project Control

RCC

A348

Herinrichting

Groot onderhoud

Provincie Gelderland

Boskalis

2020-2021

Zeer tevreden

Highlights


  • Maximaal hergebruik 
  • Minimaal energieverbruik
  • Innovatie
  • Optimale samenwerking

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project?

Grip op uw project: Team Artocon staat voor u klaar

Professioneel
Betrokken
Ondernemend
resultaatgericht
innovatief