Artocon Project Partners heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de winnende inschrijving en het oplossen van de kwelwater problemen.

Kwelwaterproblematiek Stiens

Henk van Tongeren Water en Techniek heeft een innovatief project gegund gekregen van de Provincie Friesland. Artocon heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de winnende inschrijving. Na de gunning is de samenwerking voor dit project succesvol voortgezet en is inmiddels gestart met de uitvoeringswerkzaamheden. Het project betreft het oplossen van zoute kwelwater problemen bij de polderconstructie onderdoorgang Stiens.

Henk van Tongeren is de specialist op het gebied van Watertechniek en innovatieve systemen voor de behandeling en infiltratie van het zoute kwelwater. Artocon verzorgt samen met Henk van Tongeren Watertechniek het projectmanagement en de projectbeheersing in dit project.

Het team van Artocon is blij met de nieuwe samenwerking met Henk van Tongeren Watertechniek. Met onze gecombineerde kennis van projectmanagement, projectbeheersing en de techniek dragen wij bij aan de succesvolle samenwerking en het oplossen van de kwelwater problemen.

Diverse verdiepte liggingen van de Haak om Leeuwarden en de Noordwesttangent zijn aangelegd in de vorm van een natuurlijke polder (bouwkuip). De natuurlijke polder in Stiens is aangelegd door verticale wanden aan te brengen tot in de afdichtende kleilaag in de ondergrond. In de praktijk blijkt de kleilaag niet volledig waterdicht en is de hoeveelheid kwelwater groter dan eerder voorzien.

Het kwelwater is afkomstig uit een grondwaterlaag in de bodem vanuit de voormalige Middelzee. Dit kwelwater kenmerkt zich onder andere door het hoge zout-, ijzer en mangaangehalte. Hierdoor mag het water niet op het oppervlaktewater geloosd worden en moet op een andere wijze afgevoerd worden.

Om het kwelwater probleem op te lossen zet Henk van Tongeren Watertechniek haar innovatieve technieken op het gebied van onttrekken, behandelen en retourneren in. Inmiddels is het project naar alle tevredenheid afgerond.

Grip met Artocon

Heeft u een expert nodig op het gebied van projectmanagement, projectbeheersing of eisenmanagement? Team Artocon gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Projectbeheersing

Projectmanagement

UAV-GC

Stiens

Kwelwater

Herconstructie

Provincie Friesland

Henk van Tongeren

2019-2020

Zeer tevreden

Highlights


  • Gecombineerde kennis
  • Oplossen knelwaterproblematiek
  • Innovatie
  • Oog voor de omgeving


Grip op uw project: Team Artocon staat voor u klaar

Professioneel
Betrokken
Ondernemend
resultaatgericht
innovatief